Bu Blogda Ara

21 Nisan 2013 Pazar

İnci

İnci
 Kendisinin bir çok incisi olduğunu gören, çok mala ve nimete sahip olur. Rüyasında inciyi ateşe attıgını gören, layık olmayan birine ilim ögretmege kalkar. Bir inci buldugunu görenin güzel bir çocugu olur. İri bir incisi olduğunu görmek, çok mala onu satmak, ilim sahibi olmaya delalet eder. İncisini ayagının altına aldıgını gören, kızını layik olmayan biriyle evlendirir. Eğer bu inci kırılır ise, kızının ölümüne veya kocasından ayrılacagına delalettir.

İnciler iri taneli, rengi berrak yuvarlak olurlarsa güzel eş ve hizmetçi ile tabir olunur. Bazı yorumculara göre, iri taneli inci görmek rızk bolluguna ve berekete delalet eder. Rüyada baglı ve kutu içinde inci görmek, hüzün ve kederle yorumlanır, inci yuttugunu gören ilim ve bilgi sahibi olur. Agzından inci çıktıgını görmek, iyi söz söyledigine delalet eder. Bir çöplüğe dökülmüş inci gören, ilim ve bilgi ile alay eder. Elinde bir inci olduğunu görenin, karısı hamile ise doğurur.

İnci almak ilim ve fazilet sahibi olmak ve halk tarafından sevilmek demektir. Ağzına inci sokmak, dininin güzel olduğuna yorumlanır inci görmek mutluluğa inci almak, başkanlığa seçilmeye işarettir. Buna karşılık rüya boynuna inci takan kız evlenir anlamındadır. İncileri tek tek ipe dizen kişi mutluluk gözyaşı dökebilir.

İş hayatınız düzene girecek ve yakında hoş bir sürprizle karşılaşacaksınız.

Gören kişi erkek ise gözyaşıdır. Genç kız ise mutlu bir evliliğin habercisidir. Kadın ise eğer inci kopar ve yere düşer ise eşinden ayrılır. Erkek ise servete işaret eder. Kadın eline bir tane inci alırsa çocuk sahibi olur.

Rüyada inci gören bir erkekse, çok üzülebilir ve gözyaşı dökebilir. Buna karşılık rüyasında boynuna inci takan kız evlenir. Birden fazla inci taktığını gören kızı birkaç kişi birden isteyebilir. İncileri tek tek ipe dizen kişi sevinç gözyaşı dökebilir.

Danyal Aleyhisselama göre:
Rüyada inci görmek erkek ve kız evlada delalet eder.

Ibn i Sirin e (RA) göre:
Rüyada inci güzel bir kadına veya hizmetçiye işarettir.

Abdulgani Nablusi ye göre;
dizili olarak inci buldugunu gören, Kur'an-ı Kerim okur veya onu bir başkasına ögretir. Dizi halinde olmayan bir takım inci buldugunu görenin çocugu ve hizmetçileri çok olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder