Bu Blogda Ara

26 Kasım 2012 Pazartesi

Ceylan

ceylan
Rüyada ceylan, mutluluk, zerafet ve aşka yorumlanır.
Ceylan vurmak; bir kadının avucuna düşmeye,
Ormanda ceylan görmek; sonu hüsran olan karşılıksız aşka,
Ceylan sürüsü görmek; yeni bir işe atılacağınıza yorumlanır.
Kirmani' ye göre. rüyasında bir ceylan tuttuğunu gören, gayet güzel bir hizmetçiye sahip olur. Bir ceylan kestiğini gören, bir genç kızla evlenir. Ceylanın derisini yüzdüğünü gören, güzel bir kadınla zina eder. Ceylan eti yediğini gören, güzel bir kadın yüzünden mal sahibi olur. Ceylanı öldürdüğünü gören, bir kadın yüzünden kederlenir. Bir ceylan yavrusu tuttuğunu gören güzel bir çocuk sahibi olur.
Cafer-i Sadık'a göre: rüyada ceylan görmek dört şekilde tabir olunur. Eş, hizmetçi, evlat ve kadın yüzünden menfaat. Bazen de ceylan sevgiliye yorumlanır. Rüyada ceylan görmek, bir yakınınızla tartışacağınıza, onu suçlayacağınıza, sonra haksız olduğunuzu anlayarak özür dileyeceğinize ve ondan büyük bir iyilik göreceğinize işarettir. Ceylanı avcılar tarafından vurulmuş olarak görmek bir yakınınızın tehlikeli bir hastalık geçireceğine delildir.
Ebu Sait El-Vâiz'e göre: rüyada ceylan, güzel bir hizmetçi ile tabir olunur. Ceylan avında olduğunu gören, hizmetçisini aldatır ve onunla evlenir. Ceylana taş attığını gören, eşini boşar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder