Bu Blogda Ara

9 Kasım 2012 Cuma

Deve

Deve
Rüyada görülen deve, yolculuğa, kadri yüce bir kimseye. Deveye binmek bekar kimse için evlenmeye, evli kimse için hacca yahut rızka; devenin kendine binmesi birinden eza ve cefa görmeye, Bir şehirdeki birçok deve sel baskınına, sahrada görülen birçok deve yağmura. Deve ile uğraşmak kavga etmeye, hastalığa. Evin önüne deve çökmesi, evde hasta varsa vefatına; Dişi devenin eti kadın tarafından gelecek dünyalığa, onun sütü bolluk ve berekete. Develerin kavgası saltanat mücadelesine. Devenin dar bir yerden geçmesi bidat işlemeye, Deveci vali yahut komutana, kaptana ve araç sürücüsüne delalet eder. Deve pisliği mal, deve yavrusu çocuk, deve yünü helal maldır.

Bazı sorunlarla karşılaşacaksınız anca sabrederseniz ve yılmazsanız bu sorunları aşabilirsiniz demektir. Bir deveye sahip olduğunuzu görmek, para durumunuzun iyileşeceğini ve elinize para geçeceğini belirtir.

Başarı, Kısmet, para, murattır. Deve çölde görülürse umulmayacak kadar büyük zenginliktır. Yere çöken deve bütün sorunların biteceğine işaret eder.
Devenin cesedinden kan aktığını görmek, mutluluk ve nimete; yularından tutup bir deveyi götürdügünü görmek, bir kişi ile düşmanlıga; sahrada veya çölde bir çok başı boş develer buldugunu görmek, yükselecegine ve sözlerinin geçerli olacagına; iki deve buldugunu görmek, bir itibarlı insandan menfaat bulacagına; bir kadının deveye binmiş ve istedigi yere sürdügünü görmek, evlenecegine ve kocasının kendisine saygılı ve itaatli olacagına; devesinin başka bir deveyi çektigini görmek, devlet büyügünden mal ve nimet alacagına; deve derisi görmek, fayda bulacagına; bir rivayete göre mirasa konacagına; bir devenin kendisiyle konuştugunu görmek, herkesin saşıracagı bir yerden hayır ve menfaat görecegine delalet eder. Dişi bir devenin etini dagıttıgını görmek, karısının malını israf etmege; devesini sagdıgını görmek, devletten mal veya para alacagına; devenin memesinden bal sagdıgını görmek, helal mala; bir yere bir çok develerin girdigini görmek, etrafının düşmanla çevrili olduğuna; devenin üzerine bastıgını görmek, korkuya düştügüne; eger memur veya işçi ise, işinden atılacagına işarettir.

Rüyada kendi üzerine devenin bindigini gören, hüzne kapılır. Bir kadının deveye bindigini görmesi, evlenmesi ile yorumlanır. Eger kadın evli ise hayırdır. Eger kocası gurbette ise döner. Bir deveyi muvakkaten aldıgını gören hasta olur ve çabuk iyileşir. Bir deve ile ugraştıgını gören, düşmanı ile çarpışır. Bir rivayete göre akrabasından biri ölür. Bir deveyi zaptederek yola getirdigini gören, düşmanına üstün gelir. Evinde bir deve olduğunu gören, eger hasta ise iyileşir, bir rivayete göre de, ev halkı bir nimete kavuşur. Evinde kesilmiş bir deve görmek, o evin ev sahibinin ölümüne işarettir. Evinin kapısında çökmüş bir deve gören, eger hastası varsa, ölür. Erkek devenin dişi develeri kovaladıgını görmek, zalim bir devlet adamına, düşmana veya halka zarar veren sele delalet eder. Rüyada bir devenin sıgamayacagı derecede dar bir yerden, de ve ile geçtıgını görmek, alışılmadık bir işi yapmaya; bir dişi devenin bir yere girdigini görmek, fîtneye; dişi devenin sütünün memesinden aktıgını görmek, berekete; bir dişi deve buldugunu veya ona bindigini görmek asil bir kadın ile evlenmeye; deveyi sagmak, kadınlardan mal gelecegine; dişi devesinin kaçtıgını görmek, eşiyle arasının bozulacagına delalet eder.

Bir başka rivayete görede: Bir kimsenin rüyada dişi develere sahip olduğunu görmesi, otorite sahibi olmaya işarettir. Dişi deveye sahip olduğunu görmek, akibetin güzelligine, din ve dünyaca selamete işarettir. Rüyada deveye binip süratle yürüdügünü gören, sefere çıkar. Rüyada katar halinde deve görmek, kış mevsiminde yagmura işarettir.

Birtakım zorluklarla karşılaşacaksınız. Fakat sabırlı ve güçlü olarak bunların üstesinden gelebileceksiniz. Bir deveye sahip olduğunuzu görmek, maddi durumunuzun düzeleceği ve elinizin para göreceği anlamındadır.

Ibni Sirin e göre: Rüyasinda deveye binmis olarak gittıgını gören, yolculuga çıkar; deve üzerinde döndügünü gören, kedere ve düsünceye kapilir; deveden indigini gören hasta olur, sonra iyilesir. Deveye binmis olduğu halde yolunu kaybedip bilme digi yerlere gittıgını gören, saskinlıga düser. Bir disi deve buldugunu gören, evlenir. Eger o disi devenin bir de yavrusu varsa, aldi gi kadından bir çocugu olur.

Danyal Aleyhisselama göre: Rüyada kizgin bir deve görmek asil bir erkege delalet eder. Rüyasinda kendi mali olan bir çok de veleri otlattıgını gören, bir yere Amir olur ve sözü geçer. Rüyada deve. kadın hizmetçiye delalet eder. Devenin yavrusu olmasi bir çocugu olacagına, malinin artmasına, yahut muradının olacagına işarettir.

Kirmanî ye göre: bir yerde bir çok develerden olusan bir sürü görmek, düşmanların toplandigina veya bir sel gelecegine veya bir hastalik çıkacagına; eger develer bugday veya Arpa yüklü ise, bu selden hayır ve rizk hasil olacagına delildir.

Eş Salimî ye göre; rüyasinda kimin olduğunu bilmedigi bir deveye bindigini gören, uzak bir yolculuga çıkar.

Halid ül Isfahanî ye göre: Rüyasinda deveye bindigini gö ren, büyük bir şerefe nail olur. Rüyayı gören hasta ise vefat eder.

Ebu Sait El Vaiz e göre: rüyada deveye binmek hacca gitme ge; yolda deveden inmek yolculuk sirasinda hasta olup yolculuga devam etmemege; deveden düstügünü görmek, tehlikeye; iki de venin kavga ettiklerini görmek, düşmanı varsa, aralarında kavga çıkacagına; deveye ters bindigini görmek, karisi ile ters münasebete delalet eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder