Nar |
Rüyada görülen tatlı nar birikmiş mala, hanıma, imar edilmiş nahiyeye, mal ve çocuga delalettir. Nar rüyayı görenin haline göre on, yüz veya bin dirhem para ile tabir edilir. Nar görmek sultan için şehir ile tabir edilir ki, onu kırdıgında bir şehri feth eder. Narın kabugu o sehrin suru taneleri onun halkı, içi de şehrin malıdır. Bir kimse rüyada nar kabugu yedigini görse hastalığından iyileşir. Nar kilitli sandık ile de tabir edilir. Bazen nar bal arısının kovanına ve bal mumuna delalettir. Eğer narın tanesi beyaz olursa ğümüşe, kırmızı olursa altına delalet eder. Nar hanım ile tabir edildigi zaman o hanım güzeldir. Eğer nar bütün ve saglam olursa o kadın bekardır. Eğer nar kırık olursa o kadın duldur. Kötü kokulu nar iffetsiz bir kadındır. Eksi nar haram maldır. Bir kimse rüyada nar satsa o adam dünyayı ahirete tercih eder. Nar ağacı dindar, heybetli ve mal sahibi bir kimsedir. Onun dikenleri o kimseyi günah ve fuhsiyattan men eder. Eğer o kimse hükümdar ise düşmanlarına galip gelir. Tüccar ise ticareti çok olur. Nar ağacını kesmek akrabaları ziyaret etmemeye delalettir.
Tatlı nar mala imar edelimiş kente, hanım yahut çocuğa. Kırmızı nar taneleri altına, beyaz nar taneleri gümüşe. Ekşi nar üzüntü ve kedere, ekşiyi seven kimse için rızık ve mala. Nar kabuğu yemek hastalıktan şifa bulmaya. Nar suyu kişinin nafakasına. Nar Ağacı dindar varlıklı ve çömert kimseye. Rüyada nar taneleri kolaylıkla elde edilen mala. Rüyada nar çiçeği güzel kadına ve hayırlı evlada delalet eder.
Olmuş narları toplamak servete, hamlarını toplamak hastalık, elem ve kedere yorumlanır.
Kışın nar rüyası görmek hayırlıdır. Kırmızı nar zenginlik olarak yorumlanır. Genç kız rüyada ekşi nar yerse pekte hayırlı olmayan birisine aşık olacaktır. Nar ayıkladığını görmek çok para kazanmak demektir. Olmuş narları toplamak zenginliğe, hamlarını toplamak hastalık üzüntüye yorumlanır.
Caferi i Sadik göre;
Rüyada nar üç şekilde yorumlanır. Toplu mal, iyi bir eş, güzel bir memleket.
Ebu Sait El Vaiz göre:
Rüyada nar görmek kadın için ziyaret ve mücevherata, erkek içinde evlada, devlet memurlari için terfiye, subaylar için emirlerinin geçmesine, köylü için ekim bereketine, tüccar için fazla kara, halk için iyi bir idareye yorumlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder