Bu Blogda Ara

11 Ekim 2012 Perşembe

At

at 
Rüyada at görmek hayıra ve murada yorumlanır.
Ölü at görmek;zarara veya yakın zamanda ya hastalığa ya da ölüme,
Bağlı at görmek;mevkiinin değişmemesine,
At satmak;kavgaya,
Ata vurmak;hapse girileceğine,
Suda koşan at görmek;dedikoduya yorumlanır.
Ebu Sait El Vaiz'e göre:demiri kır at ve beygir görmekve binmek öteki renklerden daha aşağı tabir olunur.Çünkü kıymetinde diğer renklerdeki hayvanlardan daha ucuz ve itibarsızdır.Demiri kır ata binmiş olduğunu gören her işinde zorluğa uğrar.
Kirmani'ye göre:doru renkli ata bindiğini görmek,kuvvetin fazlalığına,doru taya bindiğini görmek de zengin bir kadınla evlenmeye işarettir.Al at dinin kuvvetine ve devlet tarafından verilecek mal ve itibara delildir.Rüyasında al ata bindiğini gören şerefe ulaşır fakat biraz hüzünlenir.
Kula at hastalık ile tabir olunur.Kula ata bindiğini gören hasta olur.Eğer bindiği dişi tay ise hastalıklı ve hazin tabiatlı bir kadınla evlenir.
Kır at hayır ve berekettir.Eğer bindiği dişi tay isegüzel ve iyi ahlak sahibi bir kadınla evlenir.Demiri kır renginde bir ata bindiğini gören halk arasında hayırla ün yapar.Demiri kır ve alnı akıtmalı bir hayvanın üzerine binmek istediğini görmek,büyük bir kimsenin işlerine karışacağına,demiri kır bir atı olup bunu başka bir renge boyadığını görmek hayra delalet eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder