Bu Blogda Ara

20 Ekim 2012 Cumartesi

Ayna

ayna 
Rüyada aynaya bakmak;yeni bir çevreye ve yeni dostlar edinmeye,
Ayna silmek;işlerin yolunda gitmesine,
Çerçeveli ayna görmek;para kaybına,
Ayna sırlamak;bir kötülüğe,
Yuvarlak ayna görmek;dedikodular yüzünden üzülmeye,
Sırları dökülmüş ayna görmek;kazançlı bir yardım almaya,
Aynayı kaybetmek;büyük paralar kazanmaya,
Bir aynaya bakarak çok güzel olduğunu düşünen birinin mutluluğuna ama aynaya bakarken solgun ve bitkin olduğunu görmenin sıkıntılı bir döneme girdiğine işarettir.
Ayna satmak;işlerde zarar etmeye,
Ayna kırmak;kötü bir haber alınmasına yorumlanır.
İbni Sirin'e göre:rüyada ayna görmek,büyüklüğü ve parlaklığı derecesinde yükselmeye ve mevki sahibi olmaya delalet eder.Birine bir ayna verdiğini gören ona malını vermiş sayılır.
Kirmani'ye göre:bir aynaya baktığını görenin eşi hamile ise kendisine benzeyen bir oğlu olur.Eğer bu rüyayı kadın görmüşse,rüya yine aynıyla çıkar.Hamile bir kadın rüyasında aynaya baktığını görse kendisine benzer bir kız çocuğu doğurur.Eğer bu rüyayı gören hamile değilse kocası ile aralarında kavga çıkıp dayak yer.Bir çocuk rüyasında aynaya baktığını görse,kız kardeşi olur.Bir memurun aynaya baktığını görmesi işinden kovulacağına işarettir.
Ebu Said El-Vaiz'e göre:ayna yorumunda ikilik vardır.Çoğunluk,aynanın rüyada görülmesini mürüvvet olarak kabul ediyor.Aynada yüzünü gören bolluğa kavuşur.Aynada yüzünü güzel ve sakalını siyah gören,eğer aslında öyle değilse,halka karşı cömert davranır ve herkese iyilik eder olarak tanınır.Eğer sakalını beyaz görse fakir düşer.Yüzünde beyaz kıllar olduğunu ve onları yolduğunu gören,bulunduğu dereceden daha aşağılara düşer.Bazıları demiştir ki:Ayna eş ve aynanın kırılması ise eşlerden birinin ölümüdür.Aynada bir kadının tenasül aletini gören içinde bulunduğu sıkıntıdan kurtulur.
Cabir'ül-Mağribi'ye göre:rüyada aynada güzel bir yüz görmek ferahlık ve sevinçtir.Çirkin yüz görmek isehüzün ve kederdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder