Bu Blogda Ara

17 Ekim 2012 Çarşamba

Ayakkabı

ayakkabı 
Rüyada rahat bir ayakkabı giymek;yakın zamanda huzura kavuşulacağına,
Yırtık ayakkabı görmek;tehlikeli bir durumla karşı karşıya kalınacağına,
Ayakkabı diktirmek;üzüntüye ve terk edilmeye,
Ayakkabının ayağını sıktığını görmek;çevrede bir cinayet işlenmesine,
Bir kadının ayakkabı çıkarması;ayrılığa,
Çocuk ayakkabısı;işlerin kötüleşmesine,
Beyaz,siyah,kırmızı ayakkabı giymek;birdenbire bir sıkıntıuyla karşılaşmayı,
Sarı ayakkabı görmek;hastalığa,
Ayakkabıları çıkarmak;çok yakında zorluklardan kurtulmaya yorumlanır.
Danyal aleyhisselam'a göre:kış zamanında hayır ve bereket,yaz mevsiminde ise keder ve hüzüne delalet eder.
İbn-i Sirin'e göre:ayağında dar bir ayakkabı olduğunu gören kedere ve sıkıntıya düşer.Ayağında deriden bir ayakkabı gören evlenir.Ayakkabısını ters giydiğini gören kederden kurtulur,feraha erişir.Ayağına mest ve kundura giymekadeti olmayan bir kimsenin bunlardan birini giydiğini görmesi;korku ve sıkıntıya düşmesine,veya birinin hilesine uğramasına veya hapse girmesine yorumlanır.Ayakkabı giymesi adet olan kimsenin bir mest veya ayakkabı giydiğini görmesi,korkusundan kurtulacağına işarettir.
Ayağında delik iki kundura olup ayaklarının göründüğünü görmek herkesin onu kıskandığına ve parasının çokluğuna delildir.Ayakkabılarından birinin ayağından çıktığını,veya delindiğini görenin yarı malı elinden gider.Eğer ayakkabılarının ikisi de delikse bütün malı elinden gider.Bir çift ayakkabı giydiğini gören,iki kadınla evlenir.
Adi mest giymek,eğer güzel ve yeni ise,bir gençle evlenmek olarak yorumlanır.Ayakkabıları yırtılıp ayaklarının çıplak kaldığını görmek,eşinin ölümüne delalet eder.
Rüyada ayağındaki kunduralarını çıkardığını görmek,muradının olacağına işarettir.Bu rüyanın sahibi eğer tutuklu ise serbest kalır.
Kunduranın altının delinmesi eşlerden birinin ölümüne,kunduraları çaldırmak veya kaybedip bulamamak gam ve sıkıntıdan kurtulmaya,kunduraya kalıp geçirdiğini görmek,biriyle evlenmeye delalet eder.
Cabirül-Mağribi'ye göre:rüyasında ayakkabılarının bir kuyuya veya buna benzer bir yere düştüğünü gören,eşinden boşanır.Ayakkabılarını tanımadığı bir adama sattığını görenin eşi vefat eder.Ayakkabısının çalındığını görmek bir belaya düşeceğine delildir.
Vahşi hayvanların ayakkabılarına saldırıp onu parçaladıklarını görmek,bazı kimselerin eşine tecavüzde bulunacaklarına işarettir.
Halidül-İsfahani'ye göre:ayakkabının içine kalıp koyduğunu gören bir kadınla münasebette bulunur.Ayakkabılarının ayağından çıktığını gören gam ve kedere düşer.
Yanında ayakkabısı olduğu halde onu giymeyip yalın ayak dolaştığını gören,bir mala kavuşur,fakat ondan faydalanamaz.
Kirmani'ye göre:yolculuğa mahsus,altı iki katlı postal ve çizme giymek sefere,şehirlilere mahsus,altı iki katlı postal ve çizme giymek ise evlenmeye delalet eder.
Cafer-i Sadık'a göre(r.a):ayakkabı yumuşak olup ayak içinde rahat ederse bu altı şekilde yorumlanır:eş,hizmetçi,içki,zafer,menfaat,para,
Ebu Said El Vaiz'e göre:ayakkabı giymek ticaret için sefere çıkacağına delalet eder.Ayakkabının dar olması sıkıntıya ve borca işarettir.
Yeni ayakkabı giymek malı muhafaza ve korumak manasına gelir.Ayakkabının altında yama ve pençe varsa,bunu gören,eski,ayrıldığı eşinden kedere uğrar.
Kırmızı renkli ayakkabı giydiğini gören bir yola çıkmaya niyetli isebu yolculuğa bir müddet çıkamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder