Bu Blogda Ara

16 Ekim 2012 Salı

Ay

ay 
Rüyada ay,iş hayatında meydana gelecek bazı değişiklikler,kazançlı çıkmanıza neden olacak demektir.
Ay'ı yerde görmek;rüyayı görenin annesinin vefatına,
Ay'ı bulutla kaplı görmek;gözde bir hastalığa veya sevgiliden ayrılmaya,
Ay'ı kendi malı gibi elinde tuttuğunu görmek;büyük bir devlet memuru olmaya,
Ay'la savaştığını görmek;hükümet adamları ile arasının açılacağına,
Kendisinin ay olduğunu veya ayın yerinde oturduğunu görmek;yüksek bir mevkiye erişeceğine,
Ay'ı karanlık veya gökyüzünden başka bir yerde görmek;devlet adamlarının bazı işlerde zorluklara uğrayacaklarına yorumlanır.
Cabir-ül Mağribi'ye göre:ay'ı yanında veya elinde gören adam evlenir.Eğer ay hilal halinde ise,evleneceği insan kendinden daha aşağı bir sınıftandır.Eğer tam daire halinde ise,asil ve kendisinden yüksek bir sınıftandır.
Ay'ı parlak bir şekilde evinin içinde görmek;büyük bir devlet adamı tarafından mutluluğa ulaştırılacağına delalet eder.Ay'ın başka bir evden doğduğunu veya çıktığını görmek,bir kimseden hayır ve menfaat göreceğine delildir.
Ay'ı tutulmuş görmek,memleket ve memleket büyüklerinin bazı zorluklar çekeceğine işarettir.Ay'ın hilal olarak doğduğunu veya yavaş yavaş büyüdüğünü görmek,o memlekette sonradan devlet başkanı olacak bir çocuğun dünyaya geldiğine delalet eder.Gökyüzünde bir ay'ın doğduğunu ve onu başkalarına gösterdiğini görmek,gören kimsenin ecelinin yaklaştığına delalet eder.
Cafer-i Sadık'a göre:rüyada ay görmek oniki şekilde yorumlanır:başkan,devlet adamı,arkadaş,şef,erkek,
baba,anne,koca,eş,sahip,hayır ve menfaat,hizmetçi.
İbn-i Sirin'e göre: ay'ı tam yuvarlak(bedir halinde)görmek,bir büyük adamın ölümü ile yorumlanır.Ay'ın iki parçaya bölündükten sonra,tekrar birleştiğini görmek,büyük bir adamın hasta olup,tekrar iyileşeceğine işarettir.
Ay bedir halinde iken,başka bir yıldızla çarpıştığını görmek,iki memleket halkının birbirleriyle savaşacaklarına delalet eder.Bazen de iki devlet büyüğünün birbirleriyle rekabet halinde olduklarına işarettir.
İbni Fudâle'a göre:ay bazen erkek evlatile yorumlanır.Bir kişinin kendi koynundan bir ay çıktığını görmesi,onun bir erkek çocuğu olacağına işarettir.O ay'ın yavaş yavaş büyüyerek göğe yükseldiğini görmekdoğan çocuğun büyüdüğünde iyi bir evlat olacağına ve işinde başarı kazanacağına delalet eder.
Rüyada ay'ı güneşle birlikte görmek,iki büyük kişiden hayır ve menfaat göreceğine işarettir.Güneş'i ay ile kavga eder görmek ise,iki büyük kişinin birbirlerini çekemediklerine ve aralarının açılacağına işarettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder