Bu Blogda Ara

15 Eylül 2012 Cumartesi

Ağız

Rüyada ağzın kapalı olduğunu görmek; ağzı bozuk olan bir kimsenin varlığına,
Ağız kenarı görmek; karşılaşabileceğiniz tehlikelerden kaçarak kurtulacağınıza,
Ağzına ilaçlı birşey koyduğunu görmek, dinde iyi yolda olduğuna,
Ağzına tatlı birşey koyduğunu görmek; bol rızıklara kavuşacağına,
Ağzına acı birşey aldığını görmek; haram mala delalet eder.
  İbn-i Sirin'e göre: ağzının üzerinde bir bağ olup kapalı olduğunu görmek beş şekilde yorumlanır: Ölüm, şiddetli hastalık, dilsizlik, sessizlik, kâbus. Rüyasında ağzı eğri olup onu düzeltmek ve yerine getirmek için çalıştığı halde, başaramadığını görmek, hiç iyi değildir. Bu rüya hayra yorulmaz. Ağzını büyümüş görmek çok iyidir. Ağzını küçülmüş görmek, aksine rızık ve maişetinin darlığına işarettir.
  Ağzının güzel koktuğunu görmek, güzel sözler söyleyeceğine; fena koktuğunu görmek; fena sözler, küfür ve kırıcı sözler söyleyeceğine işarettir.Ağzının eti çürüyüp koptuğunu görmek, musibet ve zarara delalet eder.
   Cafer-i Sâdık' a göre: rüyada ağız görmek yedi şekilde yorumlanır. Yol, hane, bilgi hazinesi, işinde kolaylık, çarşı, kapıcı, devlet büyüğü.
   İbni Kesir' e göre: rüyada ağız görmek, bilimin eşiği, vaiz ve zikir yeri veya küfür ve isyanın da çıkacağı yer olarak tabir edilir. Ağızdan berrak bir su çıktığını görmek, eğer iyi bir insan ise, onun bilgisinden halkın faydalanacağına, eğer değilse, güzel sözlerle herkesin saygısını kazanacağına; ağzından kan ve irin aktığını görmek, dili ve sözleriyle herkesi incitip kıracağına; ağzından çıkan sözlerle günah kazanacağına işarettir.
   Abdülgani Nablusi' ye göre: rüyada ağız görmek bütün işlerin başlangıcı ve sonu sayılır. Rüyada söylediği her söz, sahibinin hayrına ve şerrine işarettir. Yediği yani ağzına soktuğu şey de onun kısmeti ve rızkıdır. Rüyada ağzından hiç bir söz çıkmadığını  veya söylemek istediği halde söyleyemediğini görmek, günahkarlığına; çok konuştuğunu görmek, çalışkanlığına; şarkı veya türkü söylediğini görmek, ibadet ettiğine ve günahlarının affedileceğine yorumlanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder