Bu Blogda Ara

30 Eylül 2012 Pazar

Anahtar

anahtar 
Rüyada anahtar kaybetmek; erkekler için ev değiştirmeye, kadınlar için ise; evliliğinde geçimsizliğe,
Anahtar bulmak; iyi bir gelir getirecek işe başlayacağına,
Kırık anahtar görmek; çevrenizde arkanızdan konuşan kişilerin olduğuna,
Anahtarla kapı açmak; bağlı işlerinizin kolaylıkla çözüleceğine,
Anahtar çaldırmak; işlerinizi aksattığınızdan dolayı, zor duruma düşeceğinize,
Elinde birden çok anahtar olduğunu görmek; rütbe ve mevki sahibi olmaya yorumlanır.
Cabir'ül-Mağribi'ye göre: elinde anahtar olduğunu görmek, temiz su ile abdest almaya, ibadete delalet eder. Elinden anahtar düştüğünü gören, namaz kılmakta tembellik eder.
Kirmani'ye göre: anahtar ile bir yeri açmak, hayıra; kapatmak, şerre delalet eder. Kilitlemek, evlendirmeye, elinde cennetin anahtarlarını görmek sonu, hayırlı bir iş yapacağına işarettir.
Cafer-i Sadık(R.A)'a göre: rüyada anahtar görmek, güç işlerin aşılmasına, kederden kurtulmaya, hastalıktan iyileşmeye, muradın oluşuna, dinde kuvvete, duaların kabulüne, ilim ve marifete delalet eder.
Bir şeyi anahtarla açtığını gören istediğinde yardım görür. Bir kadın, kendisine bir anahtar verildiğini görse, bekar ise evlenir. Kendisine bir anahtar veya anahtarlar verildiğini gören, halka hükmedecek büyük bir işe girer. Bu rüya her suretle hayırlıdır. Anahtarın dişlerinden birinin kırıldığını görmek, hayır değildir. Anahtarının kaybolduğunu veya çalındığını görenin işleri yarım kalır. Anahtarı kilidin deliğine soktuğunu görmek, nikaha işarettir. Eğer anahtar yeni ise bakire bir kızla, eski ise dul bir kadınla evlenilir.
Abdulgani Nablusi'ye göre: anahtar görmek, düşünce ile yorumlanır. Rüyasında bir anahtarı olduğu halde evinin veya kasasının yahut dolabının kapısını açamayanın hayatta çok çalıştığı halde kazancı ancak karın doyurmasına yeter. Anahtarla kolaylıkla her kapıyı açtığını gören, zahmetsiz ve çok rahat para kazanır.
Ebu Sait El-Vaiz'e göre: demirden anahtar kuvvet ve kudret sahibi bir kimsedir. Açmak iyidir, zafere işarettir. Elinde anahtarlar olduğunu görenin eline mal geçer. Anahtarla bir yeri açmak, dua ile birşey istemeye delalet eder. Rüyasında kapıyı açmak için cebinde anahtar aradığını görmek, büyük bir iş kurmak için sermaye veya ortak aradığına, yahut önemli bir davanız için, bir ünlü avukat bulmaya çalıştığınıza, veya elinize geçen büyük miktarda bir paranızı nasıl değerlendirmeyi düşündüğünüze delalet eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder