Bu Blogda Ara

21 Eylül 2012 Cuma

Alın ve yüz

alın ve yüz
Rüyada alnında güzellik görmek; dininde kuvvetli ve güzel olmaya yorumlanır.
İbn-i Sirin (R.A)' e göre; alın yüz kadar kutsaldır. Çünkü secde yeridir. Bazen de evlada delalet eder. Alnında secde izi görmek, din yolunda olduğuna; halk arasında da şöhrete ve değere işarettir. Rüyasında alnına bir şry isabet ettiğini gören, bir kötülük görür veya malında zarara uğrar.
Kirmani'ye göre; alnının genişlediğini görenin maişeti bol ve talihi açık olur. Alnının rengi pek soluk olan borca girer. Yüzünde renkli bir çizgi olduğunu gören, kendisinden hayır ve menfaat göreceği bir evlada sahip olur. Alnında bir ayetin yazılı olduğunu gören hayra mazhar olur, alnında okunmayacak kadar karışık bir yazı gören, dünya ve ahirette azaba uğrar.
Cafer-i Sâdık (R.A)'a göre; rüyada alnın enden ve boydan büyüdüğünü görmek, işinde yüksek bir mertebeye ulaşacağına ve maişetinin bollaşacağına; alnının küçülüp daraldığını görmek bunun aksi ile yorumlanır. Alnını parlak görmek din ve inanışının mükemmel olmasına, rızkının genişlemesine, halk arasında saygılı bir kişi olacağına işarettir. Alnından nur parlayarak etrafa dağıldığını görmek, bilgisiyle halkı aydınlatacağına; alnından karanlık çıkıp her tarafı karanlığa boğduğunu görmek, halkı kötü yola götürmeye sebep olacağına delalet eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder