Bu Blogda Ara

23 Eylül 2012 Pazar

Altın

altın 
Rüyada altın görmek görüldüğü şekillere göre değişir.
Altın para görmek; dedikoduya,
Altınları yığılı bir şekilde görmek; birisiyle ilgili bir sırrı öğreneceğine,
Altın bulmak; istemediği bir işe girmeye veya malının elinden gitmesine,
Külçe halinde altın görmek; büyük keder ve sıkıntıya,
İşlenmiş ve takı haline getirilmiş( bilezik,yüzük,gerdanlık gibi) altın görmek; hüzüne ve endişeye,
Üzeri yazılı sikke halinde (madalyon ve para gibi) altın görmek; ne hayıra ve ne de şerre yorumlanır.
Altın yediğini görmek; para biriktirmeye,
Sandıklarda ve bavullarda kapalı olarak altın görmek; mal kazanacağına,
Bağlı kese ve torbalarda altın görmek te para ve mal kazanmaya delalet eder.
Danyal (A.S)'a göre; rüyasında elinde birkaç tane altın para tuttuğunu gören, bir işten dolayı canı sıkılır veya aleyhinde söylenen sözleri işitip üzülür. Elindeki altınların sayısı azsa ona göre uğrayacağı dert ve keder de az olur.
Ebu Said El Vaiz'e göre: rüyada altın görmek iki şekilde iyi değildir; Birincisi arapça adı zeheb olduğu için,gitmek anlamında,diğeri de sarı olduğu için hastalık anlamına gelmektedir.Altın erittiğini gören, kötü bir işi için mahkemeye düşer ve davayı kaybettiği gibi, üstesinden gelerek , halkın diline de sakız olur.
İbn-i Sirin'e göre: rüyada elinde beş tane altın bulunduğunu gören halk arasında makbul olacak bir iş yapar. Elinde bir tek altın gören güzel bir eve sahip olur. Yanında sayıları çift olmak üzere yüzden veya binden fazla altın olduğunu gören ilmini öğrenmiş olur. Birine altın verdiğini gören veya lirayı kaybettiğini gören bildiği şeyi unutur.
Kirmani'ye göre: rüyasında bir altın bolduğunu gören çocuğu yüzünden bir musibete uğrar. Birçok altın bulduğunu görmek ise; birçok zahmet ve sıkıntıya düşmek demektir.
Cabir'ül-Mağribi'ye göre; rüyada bir altın bulduğunu gören, kendisine bırakılan emanetten dolayı tanıklık yapmaya mecbur olur. Rüyasında eline bir altın geçtiğini gören birçok kimseler vardır ki,ertesi gün altın kazanırlar ve rüyaları aynen çıkar.
Caferi Sadık'a göre; altınların sayısı beş ise, beş vakit namaza delalet eder. Kendisine altın verildiğini gören zulüm görür,kendisi verse zulüm eder.
Bir ölünün kendisine altın para verdiğini gören, zulümden kurtulur, ölünün altın verdiğini,fakat kendisinin almadığını görmek,zulme uğramaya delildir.
Es-Salimi'ye göre; altın paraları bir kadının başında sıralanmış olarak görmek,kadın için ziynete yorumlanır. Delik veya silik altınlar görmek vehim ve kederin azalmasına işarettir.
Halid-ül Isfahani'ye göre; eğer altın para üzerinde Allah'ın ismi varsa hayırdır. Resim varsa hiçbir zaman hayra yorulmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder